Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Date: 2 січня 2023 о 17:48, Refreshed 2 січня 2023 о 18:05
100 views

Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності здобувачів освіти, формування у них допитливості, патріотичності, бажання пізнавати нове. Змішана форма навчання у нашій Гімназії, примушує вчителів замислитися над тим, як підтримувати інтерес молодших школярів до навчання. Тому всі вчителі творчо і відповідально підійшли до підготовки і проведення заходів Тижня початкових класів, який був проведений з 5 по 9 грудня 2022року. Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні види діяльності, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Перший день тижня почався з бесіди: « Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство».  Адже 5 грудня Україна та світ відзначає Міжнародний день волонтера. Із перших днів війни, у нашій Гімназії, діє волонтерський рух.  Тому вчителі та учні не просто говорять про добро та чекають його від інших, а реально діють,  намагаються зробити світ кращим, красивішим своїми добрими, корисними справами.

Волонтерство для школярів є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні, можливістю реалізувати себе у служінні суспільству.

Так, учениця 4 -Б класу, Паламарчук Дарина, передала на парафін для окопних свічок 1300 грн, які зібрала від продажу своїх малюнків.

Міщенко Вероніка, учениця 3 класу разом із братиком – першокласником, Матвієм, виготовляють магніти, та передали 765 грн., для закупівлі рукавичок військовим.

 Щорічно, у грудні місяці, ми проводимо ярмарки. І цей рік не став винятком. Діти виготовляли  подарунки, смаколики, поробки… і кошти , які були зібрані учнями початкової ланки – 9355 грн., були передані шкільному самоврядуванню на закупівлю парафіну.

6 грудня - День Збройних сил України.

Це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною, незалежною державою.

Тому в цей день, у кожному класі  проходили заходи , спрямовані  на виховання глибоких патріотичних почуттів.

У  1 класах, протягом дня було проведено  роботи спрямовані на виховання молодого патріота своєї держави:

- Ранкова зустріч «Чи може бути спільна мрія?» ;

- Музична руханка  “Україна рідний край”;

2 – А клас, вчитель Ольга Дмитрівна Кордиш , провела вікторину «З Україною в серці» та виготовили листівки Захисникам.

До 2 – Б класу  завітала  психолог Лариса Петрівна Українець, яка разом із вчителем Людмилою Василівною Татаріновою,  провели виховний захід "Малюю вільну Україну".

 В  3 -А класі, вчителем Тетяною Вікторівною Залінською , було проведено свято до Збройних сил України . Хлопці змагалися між собою, визначали найсильнішого та найрозумнішого.

 Галина Юріївна Вечір,  у 3 – Б класі, під час виховного заходу,  пригадала історію свята, хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв-випускників нашої Гімназії та всіх загиблих воїнів України. Прослухали вірші привітання від дівчаток Оксінчук Вєроніки та Ярмолович Вікторії . А на уроці «Мистецтва» виготовляли сувеніри для захисників України.

 А в 4 - А класі, відбувся  майстер- клас з виготовлення оберегів. Учителю, Валентині Володимирівні Радкевич, допомагали  проводити його Реп'ях Олеся та Тимощук Марійка.

 Учні 4-б класу, під час інтегрованого дистанційного уроку письма та мистецтва, разом із вчителем Тамілою Олегівною Кожухівською, написали лист -подяку Захисникам. А з вчителем трудового навчання,  Ганною Миколаївною Ольшевською, зробили аплікацію до Дня ЗСУ.

 І звісно, в цей день, кожен учень зміг намалювати для військового малюнок, який передали на передову волонтери.

7  грудня - Всесвітній день української хустки.  Україна зараз стала брендом, не зважаючи на важкі часи для неї. Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки для збереження українських традицій.

 У третіх та четвертих класах пройшли виховні заходи, мета яких була  підтримувати українські обряди та звичаї. Дівчатка демонстрували свої вміння шиття ,заплітання волосся ,приготування страв,  кмітливість та ерудицію . У рамках відзначення проводився флешмоб «Зроби фото/відео з хусткою», і був проведений майстер -клас , як правильно в’язати хустку.

 Вчитель Оксана Йосипівна Білан, у 1 -А класі, провела міні - проект «Домашній улюбленець».  Під час захисту кожна дитина презентувала малюнок свого домашнього улюбленця, розповідала про зовнішній вигляд, харчування, догляд та особливості  його поведінки. Дуже всім сподобалися розповіді Беззубець СофіЇ, Беззубець Івана та Олійник Поліни.

 А у 1-Б класі пройшов « День доброти».  Вчителем, Аллою Вікторівною Куровською, було організовано виставку ввічливих слів, а діти мали можливість доповнити її своїми висловами. Цікаво пройшла Ранкова зустріч «Поділися добром», а продовжив день - урок Доброти ( Я досліджую світ).

 У 2 -А класі відбувся  Мовний турнір «Рідну мову ми вивчаємо», де Гайдай Дар‘я та Завалкевич Вікторія – були переможцями.

Виховна бесіда " Горджуся, що я українець!"  та інтерактивна вікторина  "Рідна земля найдорожча" пройшла у 2- Б класі. Найстараннішими були Войтюк Нікіта, Сокол Фєдя, Кожухівська Злата, Цивінська Мар'яна.

А ось четвертий день -  День цікавинок,  запам’ятався різноманітними інтелектуальними конкурсами та змаганнями.

Для першокласників цей день став днем активності та мав гасло «Активність для людини як сонце для життя». Здобувачі освіти, перед навчальними заняттями зібралися на спільне ранкове коло, де кожен поділився здобутками за проведені дні у школі ( 1 – Б клас). В учнів 1 – А класу була проведена година спілкування « Наші друзі - фрукти і овочі!». Вчитель ознайомлювала дітей з фруктовими та овочевими рослинами, розповідала про вітамінами, які в них містяться, як джерело енергії і росту.

Учні 3 -х класів розгадували ребуси, кросворди, загадки. Міщенко Вероніка, Гуменюк Марян, Умеренко Артем, учні 3 -Б класу,  презентували свої роботи за перших 7 днів адвент-календаря.  Завдання восьмого дня було присвячене прибалтійським країнам, тому діти переглянули відео про дані країни, їхні традиції та звичаї.

 Учні 2 та 4 класів визначали кращих математиків.  В  4 – А класі пройшла математична перерва "Цікавий клубочок з математичних заморочок". Цікаво його провела Блах Софійка.

   Катерина Яковенко та Вікторія Берегова , учениці 4 – Б класу, здобули перемогу у  « Математичних  перегонах». На перервах для учнів  четвертих класів проводилася «Математична ігротека».

   Класні керівники 2-х класів організували проведення колективної творчої справи «Геометрична мозаїка» з виготовлення аплікацій предметів та об’єктів , утворених з геометричних фігур. Цікаві та креативні роботи були у Чміль Валерії та Гуменюка Владислава ( 2-А клас),  Ткачик Анастасії та Войтюка Нікіти ( 2 -Б клас).

  Весело, хоча і у дистанційному форматі для учнів 2-3 класів, пройшов останній  День здоров’я та спорту. Ранок розпочався із руханки для учнів, розучування  гри "Розвідники і вартові".  На всіх уроках відповідно до нормативів проводилися цікаві фізкультхвилинки.

  У першокласників на навчальних заняттях розучувалися фізкультхвилинки з рухами, що вразило кожного своєю різноманітністю та цікавістю. На перервах діти залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. А ще повторили правила дорожнього руху та протипожежної безпеки.

 Третьокласникам провели годину спілкування  на тему охорони здоров’я та переглянули тематичні мультфільми . Мета -запобігання травматизму взимку під час ожеледиці, снігопаду та морозу.

   У дружніх  змаганнях «Сильні, сміливі та спритні», які провели  вчителі 4 класів, учні  показали фізичну підготовленість, спритність, швидкість та вправність у виконанні поставлених завдань.

  Усі проведені заходи принесли величезне задоволення наймолодшим школярам. Тиждень  завершився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а їхні учні – розумні і талановиті діти.

  

 

   

Comments:
Only authorized users can leave comments.